Jdi na obsah Jdi na menu
 


Praha: Mistrovství světa v mažoretkovém sportu IFMS

3. 9. 2015

wch_2015_1.jpg3. Mistrovství světa v mažoretkovém sportu IFMS, které se konalo od 26. do 29. 8. 2015 v Praze, právě skončilo. Byli jsme přímo u toho, když se ve sportovní aréně Sparta mezi sebou utkaly nejlepší mažoretky z 11 registrovaných států světa. Míša zakončila soutěžní sezónu 2015 splněním svého cíle reprezentovat Česko na MS. Její cesta až sem vedla přes kvalifikaci, semifinále a finále Mistrovství ČR, kde získala přímý postup na Mistrovství Evropy IMA v Polsku a odtamtud si přivezla udělení postupu na své první MS.

Organizace světového šampionátu byla perfektní, podmínky pro podání vrcholných výkonů mažoretek byly splněny na jedničku s hvězdičkou. Na internetu se vysílal po celou dobu trvání soutěže přímý přenos, jehož perfektní kvalitu ocenili všichni online diváci. Tím, že se MS konalo v Praze, nám tentokrát odpadly hodiny strávené na cestě, což byla vítaná změna. Zlobilo jenom počasí návratem tropického vedra.

Prožívání emocí ve chvílích, kdy stojíte těsně před nástupem na stage, je pokaždé jiné. Bohužel žádný zaručený recept, jak předvést své vystoupení tak perfektně, jako tisíckrát před tím při tréninku v tělocvičně, neexistuje. Snažíte se prohloubit a zklidnit dech, a pak přijde ten velký okamžik, na který se celý rok všichni připravují, aniž by předem věděli, zda se to podaří, kvalifikovat se až sem — před mezinárodní porotu, která spravedlivě ohodnotí předvedené výkony a má pravomoc udělit tituly mistrů a vicemistrů světa. Patříte-li k těm šťastným, pak jste zde, připraveni dát do svého vystoupení všechno a zabojovat o co nejlepší umístění. Bohužel, je to jako v každém jiném sportu. I zde se sčítá nejen píle, disciplína a talent, ale také ono sportovní štěstíčko, někdy značně vrtkavé. O tom by mohl každý sportovec vyprávět. Míša obsadila sedmnáctou příčku, se svým výkonem spokojená nebyla, ale sezónu hodnotí pozitivně: „Velmi si cením získání postupu na své první MS. Mám radost z  umístění na ME. Užila jsem si velice pestrou sezónu, která mě hlavně posunula dál. To, co se mi letos nepodařilo podle představ, jsem rozhodnutá rychle hodit za hlavu, protože je před námi nová sezóna, na kterou už se moc těším.“

Video-sestřih letošních nejdůležitějších momentů můžete zhlédnout zde.
Fotografie z MS najdete zde.
Ohlédnutí 
za WCH Majorettes Sport, IFMS 2015 zde.