Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ohlédnutí za premiérovou soutěžní sezónou 2015

5. 11. 2015

spolecna2.jpgMíši účast v soutěžní sezóně 2015 zpočátku nevypadala příliš nadějně. Po rozpadu seniorské mažoretkové skupiny, kde působila 5 let, k němuž navíc došlo těsně před Mistrovstvím Evropy a světa MWF 2014, kam děvčata získala postup v kategorii Mix, vyvstala naléhavá otázka, co dál. V úvahu přicházel přestup do nového týmu, ale nakonec se vzhledem k věku, vysokoškolským a pracovním povinnostem, i úvahám nad budoucím trenérským vedením vlastní skupiny, jakmile ukončí aktivní soutěžní působení, Míša rozhodla požádat o spolupráci dlouholetou kamarádku, úspěšnou tanečnici, trenérku a choreografku Mirku Jehlíkovou pod záštitou Sokola Brandýs nad Labem. Díky této spolupráci vznikl nový mažoretkový tým MIaMI TJ Sokol Brandýs nad Labem, který zahájil svou první sezónu účastí ve třech velkých soutěžích, kde se představil se dvěma sólovými choreografiemi.

Sezóna 2015 byla nová v mnoha směrech. Soutěžily jsme nejen v kategorii Sólo baton senior s vystoupením inspirovaným slavnou Evitou Peron, ale poprvé jsme si vyzkoušely také soutěžní kategorii 2 baton sólo senior s temperamentní choreografií Tango. Harmonogram MIaMI byl nabitý, někdy se toho sešlo opravdu hodně. Například jsme sobotu strávily na finále IMC v Dubňanech a hned v neděli ráno nás čekala kvalifikace MAC v Příbrami. Obě soutěže jsou pro nás takřka domácím prostředím, které jsme si letos užily již po páté. Svou premiéru jsme s napětím a očekáváním zahájily v soutěži Mistrovství ČR v mažoretkovém sportu organizovanou pod záštitou IFMS, která nás obohatila o řadu nových zkušeností. A úplně poprvé jsme poznaly, jaké to je, nemít na soutěžích „v zádech“ početný tým, ze kterého si odskočíte na sólová vystoupení, a který vám při tom bouřlivě fandí. Takže jsme obzvláště letos ocenily, že nás přijeli podpořit naši blízcí a na společných soutěžích fandila i mladší děvčata z bývalého týmu.

Věděly jsme, že první sezóna MIaMI nebude jednoduchá, dosažených výsledků si proto velmi vážíme a určitě předčily naše očekávání. V kategorii 2 baton sólo senior jsme dosáhly reprezentace na Mistrovství světa (IFMS) a dokonce dvakrát se nám podařilo zajistit si postup na Mistrovství Evropy (IMA - Polsko a MWF - Brno), kde jsme se vyrovnaně umístily na 6. a 7. místě. V kategorii baton sólo senior jsme se umístily na 7. místě na Mistrovství Čech (MAC) a v silné konkurenci jsme se probojovaly až do finále Mistrovství ČR (MAC) a finále Mezinárodní postupové soutěže (IMC).

Na prvním místě patří naše poděkování Sokolu Brandýs nad Labem za vytvoření podmínek pro přípravu na celou soutěžní sezónu. Vyjádřit velké poděkování chceme rovněž všem organizátorům a pořadatelům soutěží v tomto atraktivním tanečně-sportovním odvětví. A protože bychom se neobešly bez podpory dalších lidí, poděkování náleží též Mirči rodině za poskytnutí báječného zázemí při víkendových soustředěních a na soutěžích. Samozřejmě děkujeme i rodině Míši. Tatínek se letos zodpovědně ujal role řidiče, fotografa, kameramana, spravedlivého kritika i náruživého fanouška v jednom balení. smiley Jestli zdraví vydrží, opět se na viděnou těšíme v sezóně 2016.

Video-sestřih letošních nejdůležitějších momentů můžete zhlédnout zde.