Jdi na obsah Jdi na menu
 


JAROMĚŘ: FINÁLE MISTROVSTVÍ ČR MAŽORETEK MAC

6. 6. 2015

finale-mcr-jaromer-4.jpgV sobotu 30. 5. 2015 létaly ve sportovní hale v Jaroměři ke stropu mažoretkové hůlky, v neděli doma rychlé špunty. smileyJe to neuvěřitelné, ale slavíme postup na evropský šampionát. Velmi si vážíme příležitosti reprezentovat ČR v kategorii 2 baton sólo senior na Mistrovství Evropy MWF, které se letos koná v Brně.

Moderní sportovní halu ASVAJ a přilehlý lehko-atletický stadion v Jaroměři zaplavili od pátku do neděle 29. – 31. 5. 2015 mažoretky a příznivci této atraktivní tanečně-sportovní disciplíny s náčiním baton (hůlka) a pom-pon (třásně). Sešli se zde na finále MČR mažoretek pod asociací MAC, kde se bojovalo o medaile i postupy na ME. V roce 2015 se v této asociaci registrovalo více než 70 klubů, více než 60 měst a obcí a více než 2 000 mažoretek. Míša zde startovala již počtvrté. Postup na ME se letos uděloval všem umístěným na 1. – 5. příčce v každé kategorii.

V sobotu odpoledne bylo možné obdivovat tanec plný krásy, elegance a dech beroucí akrobacie batonu právě v kategorii sóloformace a sólo 2 baton, kam Míša postoupila z nižších kol se sóly „Evita“ (jedna hůlka) a „Tango“ (dvě hůlky). Umění předvedené kolegyněmi na soutěžní ploše lze popsat snad jen jediným slovem: FAMÓZNÍ. Hovořili jsme s jednou mladou rodinou, která zde nedoprovázela žádné soutěžící, o tom, jak se jim mažoretky líbí. „Přišli jsme se podívat už podruhé, protože loni jsme sem víceméně zabloudili jen tak ze zvědavosti, ale mažoretky se nám zalíbily natolik, že letos už jsme si nechtěli nechat tuto nádhernou podívanou ujít.“

I my jsme opouštěli Jaroměř plni dojmů. V neděli jsme nejenom slavili postup na ME, ale také jsme hned od rána sledovali online pokračování mistrovského klání v Jaroměři v atraktivní kategorii skupin baton

Po završení letošního ročníku MČR MAC, určitě náleží velké poděkování všem pořadatelům a porotě, kteří soutěž tímto třídenním finálovým maratonem dovedli až do úspěšného cíle. A také soutěžícím a divákům, protože atmosféra v Jaroměři byla perfektní. Po vyhlášení výsledků nás potěšilo, když se kolegyně ze stejné soutěžní kategorie s námi loučila i se svojí rodinou slovy, že Míše postup velmi přejí, a že si ho zaslouží. Mažoretky zkrátka mají smysl pro fair play.

Do fotogalerie z MČR v Jaroměři vstupte zde.